Aanbouw in 3 volumes

STATUS: Opgeleverd juli 2014

Foto's van de bouw zijn te vinden op Facebook en een film op Youtube.

 

WENSEN VAN DE BEWONERS

'We willen een extra slaapkamer.'

'We willen het uitzicht op de tuin behouden.'

'We willen de diagonale zichtlijn van de keuken naar het achterterras behouden, zodat de tuin zo groot mogelijk lijkt.'

'We willen alle bomen (5x) in de tuin behouden.'

'We willen geen daglicht verliezen.'


RW7-140221-3D-overzicht-kleur

 

RESULTAAT

We hebben er voor gekozen om de slaapkamer achter in de tuin te plaatsen, verbonden via een gang met de bestaande aanbouw. Hierdoor ontstaat een patio. Voordeel: de slaapkamer is bereikbaar zonder de woonvertrekken te betreden, waardoor deze ook geschikt is als atelier of kantoor aan huis.

 

PLATTEGROND

De gang volgt de diagonale lijn van het perceel en de orthogonale lijnen van de woonkamer. Hierdoor ontstaat een extra brede gang, waar voldoende ruimte overblijft voor extra bergruimte.

Omdat de loopafstand naar het toilet en de hoofdbadkamer vrij groot is, hebben we een 2e badkamer toegevoegd in de donkere hoek.

Beurs-140227-plattegrond kleur

 

GEVELS

Om de rust in de tuin te bewaren, hebben we gekozen om de materialen van de buitengevel en de grootte van de ramen gelijk te houden aan de bestaande aanbouw.

We hebben een hoekraam geplaatst om de diagonaal van de keuken naar het achterterras te behouden. Het hoekraam volgt de afmetingen van de bestaande vijver en border met bamboe.

We hebben de gang aan de tuinzijde zo transparant mogelijk gemaakt (vliesgevel) voor een optimaal zicht op de tuin. De nieuwe slaapkamer oogt als een losstaand volume.

DSC 0002-40

 

INTERIEUR

We hebben in de gang gekozen voor warme en natuurlijke kleuren, die passen bij de kleuren van de tuin. Het linoleum verbindt de bestaande aanbouw met de nieuwe aanbouw.

In de bestaande aanbouw is een kleine, maar prettige werkplek ontstaan. In de gang hebben we een kastenwand  gerealiseerd.

P1010860 P1010886

 

INTERIEUR

Het hoekraam geeft een speels effect in de slaapkamer.

De badkamer is klein, maar van alle gemakken voorzien. Door de spiegel tegen de achterwand van de douche te plaatsen, lijkt de ruimte groter.

iPhone 2786-50 P1010879

 

DETAILS

Om binnen zo veel mogelijk ruimte over te houden, hebben we in nauw overleg met de aannemer gekozen voor een nieuw EPS-systeem met hoge isolatiewaarde (zie detail V04). Bijkomend voordeel is de korte bouwtijd.

Om de gevel van de gang zo transparant mogelijk te maken, laten we de vliesgevel voor het dak langs lopen (zie detail V08).

RW7-140131-V04-UV RW7-131015-V08-UV