Nieuwbouw hoekwoning - Vroondaal - te Den Haag

STATUS

Start bouw april 2016.

 

WENSEN VAN DE OPDRACHTGEVER

- 'Levensbestendige woning'

- 'Volume ligt vast: BG + schuin dak'

- 'De basis van de BG ligt vast'

- 'Duurzaam binnen budget'

- 'Onderhoudsvrij'

VR-150911-3D-BG VR-150911-3D-verd

PLATTEGRONDEN

De basis van de plattegrond is in beide richtingen verdeeld in 3 zones: verkeer (entree, gang en trap) en natte ruimten in het midden, verblijfsruimten aan de gevels.

Om de hoogte van de woning te ervaren en het zonlicht maximaal naar binnen te halen, hebben we een vide in het hart van de woning gemaakt.

Door de trap in de vide te plaatsen, is er direct contact mogelijk tussen de woonkamer op de begane grond en de werkkamer op de verdieping.

De wanden op de verdieping zijn niet dragend, zodat de ruimten makkelijk aangepast kunnen worden door toekomstige bewoners. In de berekeningen zijn we ervan uitgegaan dat er 4 slaapkamers gerealiseerd moeten kunnen worden.

VR-150910-plg BG VR-150910-plg verd

 

GEVEL

We hebben gekozen voor een strak volume, waarbij het dak tussen de gemetselde wanden ligt en we gebruik maken van verholen goten (uit het zicht).

Om de gevel te verbijzonderen, hebben we onderscheid gemaakt tussen licht en zicht. De ramen die zorgen voor licht, liggen in hetzelfde vlak als de gevel. De ramen die zorgen voor (uit)zicht, liggen verdiept in de gevel.

Ter plaatse van de vide komt een dakraam, die het zonlicht diep in de woning brengt.

Om de 14 meter diepe woning een extra dimensie te geven, hebben we 2 dakkapellen toegevoegd die doorlopen tot op de grond.

VR-150911-3D overzicht zk